Foto Klinisch Geriater

  Klinisch Geriater

  Het beroep klinisch geriater

  Professionals in de klinische geriatrie werken met (zieke) ouderen en de problematiek die daarbij komt kijken. De klinsiche geriater is als specialist mede verantwoordelijk voor de ouderenzorg in Nederland. De klinisch geriater stelt de diagnose en behandelt ouderen die veelal a-typische problematiek laten zien. De specialist heeft kennis van ouderdomsziekten en gebruikt kennis en ervaring om ouderen zo goed mogelijk te helpen. 

  De opleiding tot klinisch geriater

  Een klinisch geriater heeft eerst de wetenschappelijke opleiding geneeskunde aan de universiteit gevolgd. Hier heeft de arts veel over het menselijk lichaam geleerd. Na het behalen van het diploma (master) moet er eerst nog een specialisatie worden gevolgd tot klinisch geriater. Dit kan bij een academisch ziekenhuis in Nederland. Tijdens de opleiding leert de AIOS (arts in opleiding tot specialist) precies hoe het is om aan het werk te gaan als klinisch geriater. De opleiding tot klinisch geriater duurt vijf jaar. Na de opleiding kan er gesolliciteerd worden naar een baan als volwaardig klinisch geriater in een algemeen ziekenhuis, een wetenschappelijk ziekenhuis of een instelling waar klinisch geriaters nodig zijn.

  Waar werkt een klinisch geriater?

  Klinisch geriaters werken doorgaans in ziekenhuizen. De taken van een klinisch geriater zijn divers en strekken zich uit tot meerdere afdelingen van een ziekenhuis. Dit heeft met name te maken doordat er steeds meer ouderen in Nederland bijkomen met complexe multiproblematiek. De vergrijzing in Nederland zal de aankomende jaren flink doorzetten. Er zullen dus ook meer klinisch geriaters nodig zijn om de zorgvraag op te vangen. Klinisch geriaters werken vaak samen in een team met bijvoorbeeld verpleegkundigen, psychiaters, verpleegkundig specialisten en andere (medisch) specialisten.

  Bekijk vacatures

  Vind hier jouw baan als Klinisch Geriater!

  Direct bekijken

  Geneesouderen | Werken en Leren in de Ouderenzorg

  Deze website levert informatie over mogelijke carrièrekansen voor professionals die meer willen weten over ouderenzorg. Daarnaast worden hier openstaande vacatures geplaatst om werkgevers en professionals uit de ouderenzorg bijelkaar te brengen.

  Feiten en Cijfers

  De zorg is de grootste bedrijfstak in Nederland (CBS)

  In het jaar 2040 is één op de vier ouder dan 65 jaar (CBS)

  Ruim 15% van de 85-plusser is ernstig depressief (VUmc)

   

  © 2018 Geneesouderen

  GENEESOUDEREN | werken en leren in de ouderenzorg