Ouderenpsychiatrie in Groningen

  Vacatures in de Groningse ouderenpsychiatrie

  Het werk als psychiater in de ouderenpsychiatrie is divers en uitdagend. In heel Nederland zijn instellingen en organisaties op zoek naar échte professionals die graag willen werken met ouderen. De ouderenpsychiatrie heeft een aantal specifieke bijzonderheden die psychiaters niet zo snel tegenkomen bij de overige divisies van de psychiatrie. Zo hebben ouderen vaak te kampen met meerdere kwalen die met elkaar kunnen interacteren. Dit zorgt voor een dynamisch werkgebied met een doelgroep die ook in Groningen steeds ouder wordt. In de Groningse ouderenpsychiatrie zijn veel vacatures beschikbaar voor psychiaters. Zo zoekt de grootste ggz instelling van Groningen, Lentis naar ervaren psychiaters voor de afdeling ouderenpsychiatrie.

  Werken als psychiater

  De ouderenzorg is dynamisch en verandert snel. Steeds meer nieuwe inzichten worden ontwikkeld om ouderen een volwaardig leven te geven. Psychiater hebben hier een belangrijke rol in. Ook wordt de rol van de verpleegkundig specialist steeds groter in de ouderenpsychiatrie. Het gaat dan bijvoorbeeld om het zelfstandig voorschrijven van bepaalde medicatie, iets wat voorheen met was toebedeelt aan de medici met een wetenschappelijke achtergrond.

  Noodzaak voor psychiaters

  In heel Nederland zoeken met name ggz instellingen naar ervaren psychiaters. Er zijn echter veel te weinig psychiaters in Nederland waardoor het beroep een schaarste beroep is geworden. Alle ggz instellingen kampen met hetzelfde probleem en proberen psychiaters met extraatjes en mooie verhalen te trekken naar de eigen instelling. De nood om psychiaters is ontstaan doordat er te weinig psychiaters worden opgeleid in Nederland terwijl de vraag naar psychiatrische zorg juist met een rap tempo toeneemt, óók in de rurale gebieden van Nederland.

  Bekijk vacatures

  Vind hier jouw baan in de Ouderenzorg!

  Direct bekijken

  Geneesouderen | Werken en Leren in de Ouderenzorg

  Deze website levert informatie over mogelijke carrièrekansen voor professionals die meer willen weten over ouderenzorg. Daarnaast worden hier openstaande vacatures geplaatst om werkgevers en professionals uit de ouderenzorg bijelkaar te brengen.

  Feiten en Cijfers

  De zorg is de grootste bedrijfstak in Nederland (CBS)

  In het jaar 2040 is één op de vier ouder dan 65 jaar (CBS)

  Ruim 15% van de 85-plusser is ernstig depressief (VUmc)

   

  © 2017 Geneesouderen