Regio Oost-Groningen zoekt Verpleegkundigen

  Verpleegkundigen in Groningen

  Verpleegkundigen worden massaal gezocht in de grote steden van Nederland, echter zijn ook de dunner bevolkte gebieden van Nederland hard op zoek naar medewerkers in de ouderenzorg. Ook is het oosten van de provincie Groningen, het gebied dat bekend staat als Oost-Groningen op zoek naar professionals in de ouderenzorg.

  Het oosten van Groningen

  Het oosten van Groningen bestaat uit kleine en grotere dorpen en één stad, Winschoten. Oost-Groningen staat bekend als een gebied met veel ruimte en natuur. Het gebied heeft relatief weinig inwoners per vierkante meter en is één van de dunstbevolkte gebieden van Nederland. Ook in dit dunbevolkt gebied is veel vraag naar goede verpleegkundigen, klinisch geriaters, psychiaters en psychologen die zich willen inzetten voor de ouderenzorg in de regio.

  Ouderenzorg in Groningen

  Het gebied Oost-Groningen is sneller aan het vergrijzen dan de overige delen van Nederland. Dit heeft te maken met de trek van jongere mensen uit het gebied naar de steden. De trek zorgt voor een versnelde leegloop uit het gebied. De ouderenzorg in Groningen richt zich met name op ouderen in verpleeghuizen. Hier zetten met name verpleegkundigen (zowel hbo als mbo) en VIG'ers zich in om de ouderen te helpen.

  Veel vraag naar personeel in Groningen

  Verpleeghuizen, ziekenhuizen en ggz instellingen zoeken naar personeel om de ouderenzorg in Oost-Groningen te kunnen blijven aanbieden. In de provincie Groningen is Lentis de grootste aanbiede van geestelijke gezondheidszorg. Bij Lentis zijn veel vacatures beschikbaar voor verpleegkundigen, psychologen en psychiaters. Ook zijn er bij de vele verpleeghuizen vele vacatures beschikbaar voor de verpleegkundige IG.

  Bekijk vacatures

  Vind hier jouw baan in de Ouderenzorg!

  Direct bekijken

  Geneesouderen | Werken en Leren in de Ouderenzorg

  Deze website levert informatie over mogelijke carrièrekansen voor professionals die meer willen weten over ouderenzorg. Daarnaast worden hier openstaande vacatures geplaatst om werkgevers en professionals uit de ouderenzorg bijelkaar te brengen.

  Feiten en Cijfers

  De zorg is de grootste bedrijfstak in Nederland (CBS)

  In het jaar 2040 is één op de vier ouder dan 65 jaar (CBS)

  Ruim 15% van de 85-plusser is ernstig depressief (VUmc)

   

  © 2017 Geneesouderen