Verpleegkundig Specialist gezocht in Groningen

  Groningen zoekt verpleegkundig specialisten

  In de provincie Groningen zijn instellingen hard op zoek naar verpleegkundig specialisten. De verpleegkundig specialist zit in de top van de verpleegkunde. De specialist heeft na de HBO studie verpleegkunde nog een postmaster afgerond. De opleiding wordt bij de instelling zelf gevolgd en duurt een aantal jaren. Niet iedereen kan verpleegkundig specialist worden. Je moet namelijk een aantal jaren al ervaring hebben gehad als verpleegkundige, vaak in de geestelijke gezondheidszorg. In bijna alle delen van Nederland zoekt men haastig naar de verpleegkundig specialist. Waarom? Er zijn simpelweg niet genoeg verpleegkundig specialisten opgeleid. Daarnaast krijgt de specialist steeds meer belangrijke taken die voorheen alleen werden uitgevoerd door de psychiater.

  De taken van een verpleegkundig specialist

  De verpleegkundig specialist is letterlijk de specialist op verpleegkundig gebied. De specialist mag veel meer dan de HBO verpleegkundige en werkt intensief samen met de overige topprofessionals uit de zorg. Denk bijvoorbeeld aan psychiaters en klinisch psychologen. De verpleegkundig specialist is geen arts, maar mag vaak wel zelfstandig medicijnen uitschrijven. Het gaat in dit geval wel vaak om medicatie en doseringen die strak afgekaderd zijn. Bij uitzonderlijke gevallen moet de psychiater dit doen.

  Instellingen in Groningen

  De verpleegundig specialist kan snel aan de slag bij de grootste ggz instelling van Groningen, Lentis. De organisatie bestaat uit een aantal stichtingen met elk een eigen doelgroep. Verpleegkundig specialisten kunnen ook werken in ziekenhuizen en verpleeghuizen.

  Bekijk vacatures

  Vind hier jouw baan in de Ouderenzorg!

  Direct bekijken

  Geneesouderen | Werken en Leren in de Ouderenzorg

  Deze website levert informatie over mogelijke carrièrekansen voor professionals die meer willen weten over ouderenzorg. Daarnaast worden hier openstaande vacatures geplaatst om werkgevers en professionals uit de ouderenzorg bijelkaar te brengen.

  Feiten en Cijfers

  De zorg is de grootste bedrijfstak in Nederland (CBS)

  In het jaar 2040 is één op de vier ouder dan 65 jaar (CBS)

  Ruim 15% van de 85-plusser is ernstig depressief (VUmc)

   

  © 2017 Geneesouderen